Highlight Text Disabled

Please Fill The Form Below

Name:
Email Address:
Handphone Number
Occupation
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang,Perak
Pahang, Terengganu, Kelantan
Sabah, Sarawak, Labuan
Have you register as a member of Herbalife in the past 2 years? Yes
No
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improve Health
Improve Energy
Improve Skin
Earn Extra Income
Extra information that can help me to guide you.

This online form was provided by Freedback.

Sunday, 25 November 2012

HERBALIFE and ME


Sebelum Annur nak cerita sebab Annur memilih Herbalife, Lebih baek Annur jelaskan serba sedikit perkenalan Annur dengan Herbalife..:)

Annur kenal Herbalife masa di Tahun Kedua di USM..(sekarang dah konvo da)
Akak yang sama kelas BI yg perkenalkan.. Annur memang xpernah dengar pasal HERBALIFE lagi masa tu.. Mula2 dia just panggil datang bilik dia untuk buat body scan..
Body scan ni macam ketahui body weight, body fat, water percentage, muscle mass, metabolism rate, visceral fat dan juga bone weight..

Masa tu Annur just nak turunkan berat badan sahaja.. Tak terfikir langsung nak jadi ahli or join bisnes Herbalife..Yela, nak beli produk pon da mahal kan..Jadi hanya consume Formula 1 sahaja..

Memang Annur follow la diet cara Herbalife iaitu gantikan hidangan sarapan dan makan malam dengan SHAKE.. 

ALHAMDULILAH, dalam masa 45 hari Annur turun hampir 4 kg.. Walaupun xbanyak macam orang lain Annur tetap bersyukur  sebab bukan senang Annur nak turun berat walaupun 1 kg..Body fat pun TURUN 2.1%, water percetange NAIK 1.5%, visceral fat TURUN dari 4 ke 3..wink3.. Bangga kejap..Gedebushh!! Kalau korang nak tau, visceral fat ni susah sangat2 nak turun.. Visceral fat ni lemak yang membaluti organ..

Annur start consume dari 16 March 2011 hingga 29 April 2011.. Lepas tu cuti sem 4 bulan..
Masa cuti yang lama tu la Annur stop guna Herbalife.. Memang silap Annur la time tu sebab tak beli siap2 stok untuk 4 bulan.. Time duk umah tu memang jangan cakap la.. Tak jaga makan langsung..

Akhirnya berat Annur pun naik balik.. Tapi Annur xsalahkan HERBALIFE,sebab Annur sendiri yang xjaga makan..With Herbalife, we have to follow the rules and regulation untuk amik produk.. xboleh guna sesuka hati.. Nanti Annur akan terangkan di entri lain macam mana nak ambil produk Herbalife untuk mereka yang ingin turunkan berat badan, tambah berat badan dan kekalkan berat badan.. :)

Kemudian, pada tahun 2012, Annur dapat tahu kawan baik Annur masa di Kolej Matrikulasi Perak (KMPk) iaitu Nusy juga mengambil produk Herbalife.. Annur memang rapat dengan Nusy masa kat KMPk.. 

Akhirnya Annur memilih untuk menjadi pengedar Herbalife yang sah pada tanggal 1 Oktober 2012 yang lalu.. Nusy adalah COACH Annur.. Kenapa Annur memilih Nusy sebagai Coach walaupun orang lain yang perkenalkan Herbalife? Bukan sebab paksaan dari Nusy tetapi kerelaan Annur sendiri..

Annur memandang ke hadapan.. Nusy adalah kawan yang Annur rapat, senangi dan sayangi.. Dan kalau Annur bercadang nak buat bisnes dengan Herbalife, Nusy adalah orang yang paling sesuai sekali untuk dijadikan partner kerana kami sudah serasi.. Sayang kat kamu sangat2 Nusy.. Hehe.. Walaupun saya ni keras kepala dan degil tapi kamu tahan je dengan perangai saya ni.. Sob3.. 

Tanggal 1 Oktober menjadi titik tolak yang pertama untuk Annur mulakan bisnes Herbalife.. Bisnes untuk menolong orang lain yang ingin sihat dalaman dan juga luaran.. Misi kami ialah untuk menyebarkan nutrisi kepada semua orang.. 

Mengikut statistik yang dijalankan oleh WHO pada tahun 2010, Malaysia adalah rank ke 6 di Asia dengan peratus obesiti tertinggi dalam kalangan orang dewasa.. Masih banyak yang perlu kami lakukan untuk bantu orang2 di Malaysia mencapai berat badan ideal. 

Sesiapa yang mahu menjadi sebahagian dari group Annur dalam menyampaikan misi nutrisi bolehlah hubungi Annur di talian 013 5044362..:)


I am a Proud Herbalife Independent Distributor..

Till next time..

Assalamualaikum.. :)


Copyright© All Rights Reserved nuraaaz.blogspot.com